Slapen bij mama

Elk kind, elke baby is anders, heeft zijn eigen karakter. Zo zijn mijn dochter Yuna en zoon Ryo heel erg verschillend qua karakter. Mijn dochter was als baby heel nieuwsgierig maar ook snel overprikkeld, ze huilde veel en ze sliep slecht, ze was erg onrustig. Mijn zoon is juist heel rustig, hij vindt het allemaal wel prima. Toch zijn er ook duidelijke overeenkomsten: ze willen allebei niet alleen slapen! Ze hebben veel huidhonger, behoefte aan aanraking en contact. Bij mijn dochter wist ik nog niets over dragen. Ik probeerde haar bij elk slaapje in bed te leggen, zodat ik iets voor mezelf kon doen. Echter elke keer als ze in bed lag, begon ze te huilen, tot ik haar oppakte. Ze viel dan op mijn in slaap, maar zodra ik haar slapend in haar wiegje legde, werd ze weer wakker en ging ze meteen weer huilen. Na een paar weken zaten we in een vicieuze cirkel van huilen en niet slapen en waren wij als ouders ook doodmoe en gefrustreerd. Het heeft maanden geduurd voordat we onze weg en onze rust, met behulp van dragen en samen slapen, gevonden hadden. Yuna heeft mij geleerd hoe ik de moeder kan zijn die ik wil zijn, responsief en in contact. Na de geboorte van Ryo heb ik het dan ook anders aangepakt. Ook Ryo gaat huilen als hij moe is, net zolang tot ik hem oppak en hem de veiligheid van mijn armen bied. Ik probeer Ryo niet alleen in bed te laten slapen, omdat ik me nog goed herinner tot welke frustratie dit leidde bij onze dochter. Ryo mag alle slaapjes bij mij doen. Het gevolg is een ontspannen baby die genoeg slaapt en een ontspannen moeder! *

*Uiteraard kunnen er meerdere redenen zijn voor je baby om niet te slapen of te huilen. Dragen kan vaak (veel) helpen, maar ook baby’s die gedragen worden zijn soms onrustig of huilen (veel). Stuur me een berichtje als je met me wilt sparren over wat dragen voor jullie kan bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.